53458.jpg

Terve!
 
"Kotkasta ilman siipii" on  uusblogi joka välittää sinulle kuvia ja tunnelmia Kotkasta.

Tämä ensimmäinen kuva, eli veistos Kotkan kaupungintalon edustalla liittyy sukumme kehitystarinaan. Miksi isä on tuonut pojan ilman housuja kaupungintalon edustalle? Kun olimme sellaisia alle kouluikäisiä siskoni kanssa, ihmetteli siskoni usein miten pojan käy pakkasissa. Mutta se siitä, sillä uloke on luultavimmin pronssia tai vastaavaa.  Siirtykäämme seuraavaan otokseen.

53459.jpg

Tämä on funktionalistinen ihme. Julkisivu joka tuijottaa keskustassa asioivia veronmaksajia.

(E.Huttunen, 1935).

53460.jpg

Ennen sotia valmistuneen luomuksen edustalla on tori, jonka kohdalle on kaivettu syvä monttu. Siihen rakennetaan torinaluspysäköinti Kotkansaarella asioivia varten. Torinaluspysäköinnin kustannuksista vastaavat kotkalaiset veronmaksajat. Torinaluspysäköinnin viereen nousee uusi kauppakeskus Pasaati, jonka kustannuksista vastaavat erilaiset yritykset.  Tällainen kustannustenjako on  aiheuttanut jonkin verran  keskustelua muun muassa yleisönosastoissa.

Mutta. Katsokaamme vielä Isää ja poikaa jolla ei ole housuja. Eikö ole jotenkin hellyyttävää miten housuton poika ja isä rimmaavat funktionalistisen huipentuman ja nykyaikaisen torninosturin kanssa?

53461.jpg


ps. Jos sinulla on ideoita kotkalaisista paikoista joita kannattaisi kuvata, tai toivomuksia, jätä viesti kommenttilaatikkoon!