Kotkassa rakentaa ja remontoi nykyään OKA Osakeyhtiö, joka on viime vuosina sannerannut suurimman osan Kouvolan keskustasta aivaan uuteen uskoon. Parhaillaan OKA rakentaa Kotkan Liikekeskuksen laajennusta ja on nyt esittänyt myös Kirkkokadulla sijaitsevan 1950-luvulla rakennetun liiketalon purkamista.  Kysymys on osuusliike Kyminlaakson talosta, jossa aiemmin toimi muun muassa aika laajalti tunnettu ravintola Ruotsinsalmi.

68341.jpg

Rakennus ei ainakaan ulkoapäin vaikuta kovin huonokuntoiselta. Kotkan kaupunki harkitsee parhaillaan purkuluvan myöntämistä.

68340.jpg

Purkutöitä suunnittelevan OKA Osakeyhtiön mukaan Ruotsinsalmen taloa ei voida saneerata asuintaloksi, kuten tämän rakennuksen omistukseensa hankkineen rakennusliikkeen suunnitelmissa oli. Osa vanhaa Kotkansaarta on siis todennäköisesti menossa vasaran alle...

68338.jpg

Kyminlaakson osuusliike rakensi tämän liiketalon tavaratalo- ja hotellikiinteistöksi noin viisikymmentä vuotta sitten. Onneksi rakennusta on viime viikkoina alettu pitää ns. "uhanalaisena", vaikka  ruotsinsalmen talo ei ole mikään varsinainen suojelukohde.

68336.jpg

Tänään (21.4.2006) myös Kymen Sanomien pääkirjoittaja Seppo Häkkinen vaati kaupunkia kartoittamaan tarkemmin Kotkansaarella sijaitsevan kerrostalotonttimaan ja ihmetteli hankkeen erikoisuutta: Kotkassa, jossa on muutenkin vähän majoitustilaa aiotaan purkaa hotellirakennus asuinkerrostalon tieltä.

68349.jpg


Hotelli Ruotsinsalmi toimii muuten kiinteistössä edelleen.

Seuraan asiaa mielenkiinnolla! Mitenhän vanhan kunnon ruotsinsalmen talon käy?